fredag 28 augusti 2009

Dricker drink och äter chips på heltäckningsmattan

Dagens händelseförlopp:

- Klocken ringer 8.30, Malin & Camilla tar sig en promenad ner mot havet, kollar på "OC-hus", bedömer vilka hus som är
fina, vilka som är överdrivna, vilka som är fula, blir varma, längtar efter vatten. Hem, klunkar vatten. Pilatesboll- och gummibandsövningar.

- Camilla pluggar. Hon pluggar mkt och kan nu allt om konstinriktningen Bauhaus som hade sitt säte i Tyskland mellan 1919-1933. Abstrakt, geometrisk och funktionell design.

- Camilla går till Campus och köper sin sista bok för 800kr!! Frågar efter Cs4-software, men det är slut. Inkommer på måndag. Attans.

- Alla fyra damer far till banken, ska fixa hyreschecken, Emelies pengar har ej kommit in på hennes amerikanska konto, blir ingen check idag. Får fixas imorn ist.

- Malin o Camilla på bussen headed downtown, in i Mac-butiken, en säljare flirtar med dem och ger Malin sitt nr, Mal
in köper en Mac..... alltså inte för att säljaren flirtar utan för att hon vill ha en Mac. Det blir en Macbook Pro. Malin är glad. Camilla med. Nu är de Mac-kompisar.

- In i matbutiken Ralphs. Tittar på Corona, Malins och Camillas pass ligger hemma i lghen o butiken godkänner inte svenska körkort = inga öl. Attans nr 2.
Köper senap, chips, ginger ale, kaffe och buljong.

Kvällens händelseförlopp:

- Camilla lagar korv med potatismos, morötter, riven kål, senap och ketchup. Mmmm. Hon dricker en smirnoff med passionsfruktssmak. Hon uppskattar den bubblande kolsyran i strupen.

- Alla fyra är trött, men kan ändå inte låta bli att digga till lite disneymusik, lite Johnny Cash och lite Sugarbabes. Farlig blandning.

- Camilla smakar sina amerikanska chips "with non trans fat". Bra för magen. Kanske vill hon ha en Smirnoff till.... eller
vill hon inviga den svenska vodkan. Så blir det.


- Nu sitter hon här och lyssnar på Beach Boys och njuter av sin drink.

- Imorn hoppas de fyra damerna på fest. Det rycker lite i höfterna på dem.



Skål

torsdag 27 augusti 2009

fet musik alltså

Glömde berätta att vi köpt Santa Barbaras fetaste högtalarsystem med tillhörande baslåda för ca 300kr. Nu ska vi jäklar i det dra upp volymen.
Ted Gärdestad - Himlen är oskyldigt blå!

Maxa!!!
!!!!!

Efter Teddan blev det Celine, Whitney
och Mariah - precis vår smak.
Ja, jädrar vilka dängor!


Goder Afton

Ja, för afton är det ju nästan alltid när jag skriver mina små inlägg.
Nu är vi hemma efter en skön kurs: Digit
al Imaging. Här ska vi lära oss Photoshop så att det förslår. Vår lärare Michael Gallegos är en vältatuerad man i ca 40års åldern med fläta i håret som gillar utöva yoga och lyssna på Nirvana. Andra halvan av lektionen fick vi nämligen avnjuta lite Nirvana låtar medan vi pysslade med våra uppgifter. Najs.

I övrigt har dagen bestått av lektion, handla mat och plugg vid poolen. Oj vad jobbigt. Ack o ve. Eller jo, det var ganska jobbigt. Att plugga iaf. Min bok till International Marketing är gigantisk. Och inte nog med det, för när man öppnar den visar det sig vara lövtunna blad och minimalisk text i den. Why...


Men poolen var finemang, som vanligt. Malin och jag skulle arrangera ett litet fint bikinifoto i en avspeglande glasruta, men det gick sådär då kameran inte riktigt ville trycka av när vi hade tänkt oss. Och resultatet.


Bildens kvalitet är helt & hållet galsrutans fel, men kvaliteten på oss kan vi inte göra något åt... än... ...för vänta bara till vi kan hantera Photoshop!

Dessvärre är vi ju inte för brighta då vi nu kom på att vi faktiskt inte behövt glasrutan utan helt enkelt kunde vända kameran mot oss istället. Stackars. Det är nog värmen...

Annars kan jag inte rapportera om så mkt mer för idag. Imorn väntar en dag med plugg och inköp av Adobe Creative Suite Cs4. Och som jag ska kreera efter det!

Avslutningsvis visar jag en ganska mesig men beskrivande film över vårt ena Campusområde. Uppdatering kommer. Med bättre och mer välplanerad regi.



Ciao!

onsdag 26 augusti 2009

Trivs bra

Klockan är kväll. Jag vandrade för en stund sen hem genom hela campusområdet efter att ha varit på en riktigt bra kurs; Public Relations. Detta betyder att jag därmed har droppat Businessen. Glad var ordet.
PR-kursen kommer att ge mig kunskaper i hur jag på bästa sätt skriver en press release, hur jag använder mig av div. PR Tools, hur jag gör en Public Relation Plan mm.
Ikväll hamnade jag bredvid en kvinna från Michigan. Hon såg ut att vara 35, men var 50år, och hade precis slutat arbeta som ansiktsterapeut på ett SPA för att starta sin 9:de karriär - denna gången inom marknadsföring. I sitt liv hade hon hunnit med att jobba som florist, filmredigerare, fotograf, vandrarguide, massageterapeut m.m. och nu senast ansiktsterapeut. Hon beskrev det som att hon aldrig fick nog av att prova nya saker. På fritiden spelade hon munspel och sjöng i rockband. Men andra ord, skön lady.

Och jag måste säga att jag trivs väldigt bra här nu. Det kommer vara mycket pluggande och emellanåt lite tufft att hänga med i engelskan när det kommer till att skriva essay och dyl., men annars känns allt väldigt bra. Vi bor ca 5-10 minuters gångväg från både campus och stranden, vi har busshållplatsen (mot downtown) utanför dörren, vi har vår alldeles egna lägenhet, en balkong, pool, Adobe Creative Suite programmet kostar endast 1500kr här (i Sverige ca 29 000kr), vi har relativt nära till LA, Las Vegas och San Fransisco... och skolan verkar kanon!
Det enda jag kan klaga över är att min fina Alexander inte är här, att fisk och kyckling är dyrt, att skolböckerna kostade mig 3000kr, att här inte finns filmjölk och att jag saknar min katt (kommer på mig själv med att säga Åhhh, till vartenda djur jag ser).
Men annars är allt toppen! :)

Jag funderar på att lägga upp en liten video på när jag går genom campusområdet så att ni får se vilken extremt fin utsikt vi har över havet därifrån. Ska försöka komma ihåg det imorn.

Skicka gärna mail om hur världen ser ut hemifrån. Jag försöker hålla mig lite uppgraderad vis DN.se och Sydsvenskan.se, men vissa saker missar man lätt. Vi blev t ex väldigt paffa förra veckan när vi fick höra att Madeleine och hennes lille brat ska gifta sig. Jisses! Här gäller det som sagt att hänga me.
Så uppgradera mig! Adressen är: camillaelofsson84@hotmail.com

Over & out soo loong.

tisdag 25 augusti 2009

fil socke lel...

Varför heter min blogg så?
Tillbaka till barndomen. Som liten kunde jag inte uttala min favoritfrukost, som innefattade fil, socker och kanel. Det blev helt enkelt fil socke lel.
När jag förra året, via en kurs i grafisk design på Academedia, blev ombedd att prova på att skapa en blogg stod det still i hjärnan. Vad skulle jag döpa bloggen till? Vad ska den handla om?
Fil socke lel blev neutralt gällande innehållet, men personligt förankrat till mig.

Taget!

Dock har mamma i efterhand meddelat att jag minns fel. Jag sa tydligen pil socke lel...
Men nu giter jag inte byta bloggnamn...

Skolflicka

Intressant start på skolan...
Entrade aulan till tonerna av hög rockmusik. Har jag kommit till Introduction to Business? Jodå. Professor Chavez ville bara mjuka upp oss lite :)
Kursen verkar intressant och väldigt allmänbildande (gällande hur en businessverksamhet fungerar och är uppbyggd) - men därtill ganska svår. Som några av er vet är jag inte den som är överförtjust i siffror, avancerade uträkningar och ekonomiska strategier, och kursen visade innehålla en hel del sådant lärande. Men blir det som jag vill och önskar så slopar jag ju denna kursen till förmån för Public Relations som jag ska "crasha" imorn (onsdag).

Efter det bar det av in i nästa klassrum för International Marketing. En liten klass på ca 30 elever varav ca 10st är amerikaner, ca 10st är svenskar och därefter spanjorer, japaner, brasilianare m.fl. + att vår professor, Anna Kwong, är från Kina. Kursen kan helt enkelt inte misslyckas med att ge oss ett brett globalt perspektiv! Det vi hann gå igenom verkade väldigt intressant och hon påpekade att hon inte tänker ta upp några marknadsföringsstrategier som inte praktiserats eller visat sig fungera i verkligheten.

Nu återstår det bara att inhandla den förskräckligt dyra lektyren. Bara marknadsföringsboken kostar 1300kr! Sammanlagt kommer kalaset landa på ca 3000kr. Kul...

Nu väntar poolen i ca 2 timmar och efter det ska Malin och jag ha typografilektion mellan 17-22 :)

måndag 24 augusti 2009

International Marketing!

Hej svej!

Knaggligt Internet och massa annat har gjort att blogginläggen saktat av i farten. Ska bli ändring på det. Men skolan började ju idag så det är mkt att fixa och tänka på.
Idag tog jag mig upp vid ca 8.45. Malin och Johanna hade redan strövat iväg till sin Photo class och Emelie satt uppe och åt frukost och skulle strax bege sig till sin Humen Body class.

Klockan 10.00 tog jag mig in på Communication & Business Center på West Campus området och frågade mig fram efter Anna Kwong som håller i kursen Internationell Marknadsföring. In på hennes kontor, presentera mig, lite pratelli-prat-prat och sen viiips så hade jag fått access code till kursen!!! Så jävla gött. I'm in! *vågen*
Nu är det bara läraren till Public Relation-kursen som jag ska söka rätt på.

Imorn börjar kursen Introduction to Business som följs av International Marketing och sedan Typography. (Business-kursen hoppar jag av om jag kommer in på PR)
På torsdag hålls Digital Imaging.

Annars var det är upplevelse att bara vandra omkring på Campusområdet idag. När vi varit där veckorna innan har vi nästan varit ensamma så när som på några andra internationella studenter. Men idag. Oj!

Både East och West Campus var proppat med studenter. Killarna bar ryggsäck, keps och "snabba solglasögon" (undantag: de hippa killarna bar Wayfarer). Tjejerna bar korta shorts, t-shirt och "sidoväska" Jag log lite för mig själv när jag såg ett gäng sitta i ring på gräset; hippi-långt hår, manchesterbyxor och gitarr.
Hela området andas high school- eller collegefilm!

Snabba solglasögon :)

Så här glad är jag över min marknadsföringskurs.
Hoppas nu att den uppfyller mina förväntningar.


Annars? Allt fint i Svearike?