onsdag 30 september 2009

Konst

Kreationerna och tålamod på högsta nivå:
http://www.youtube.com/watch?v=uad17d5hR5s

Blir allt lite arg för att jag inte kan publicera you tube klipp på min blogg. Ni får helt enkelt gå klippa och klistra in er dit istället.

Knak och brak...

... det var just så det lät i mig idag när jag fick besöka en privat kiropraktorklinik stan. Hur gammal är jag kan man ju fråga? Jo, 25 år och har redan upplevt 1,5 ryggskott.

Detta var dock inte något ryggskott. Jag "bara" vrickade till min redan vrickade rygg och blev nån millimeter kortare när vi spelade volleyboll i helgen.
Iaf.
In på klinken kom jag och fick såklart fylla i alla möjliga papper på att jag har sjukhusförsäkring mm. Damen som tog emot mig och visade in mig till vänt- och omklädningsrummet pratade konstant i falsett och hade mungiporna uppe vid öronen. Sånt blir jag nästan lite misstänksam mot. Hon gav mig även denna snygga outfit.

I USA har man tydligen dessa dräcker/förkläde/kroppsdöljare när man besöker läkaren. Luftigt. Men fantastiskt fult.
Väl inne hos doctor D.L Kemp fick jag sitter ner och vänta en stund innan han själv skulle träda in. Hans undersökningsrum var besmyckat med diverse diplom, utmärkelser och framförallt otalig bilder på hans barn, deras handavtryck, kalendrar med dem mm. allt detta tillsammans med spa-musik som varsamt ljöd i bakgrunden. Man kan ju säga att stället andades Dr. Phil.
När Dr Kemp kom in gick han igenom hela min medicinska bakgrund gällande skador, infektioner etc. för att sedan koppla in en maskin till mina ryggmuskler. Hmm.
Men det var faktiskt ganska behagligt. Mina ryggmuskler tar nämligen väldigt mkt stryk då jag har råkat vricka till mina ryggkotor. Man kan säga att musklerna tar över jobbet med att hålla mig i ett upprätthållet läge, därav är de utarbetade. Och ska man göra en justering av ryggen måste muskelna vara avslappnade.
Så jag fick helt enkelt elstötar in i mina ryggmuskler så att de skulle spännas, slappna av och stretchas. Därefter väntade en lång massage i samband med diverse prat om Sverige och USA. Dr Kemp kör fler stycken Volvobilar, har inte varit utanför USAs gränser och är tredje generationens kiropraktor i familjen.

Sen var det dags för knak och brak. Han frågade om jag ville bli justerad via en maskin eller om det gick bra med "hands on", dvs att han knakade mig. Jag blev lite ställt. Inte fan (ursäkta) låter jag en maskin dra ut mina ryggkotor - jisses vad läskigt. Nä, det räcker med att det är en människa som ska hitta rätt vinkel och trycka till på rätt ställe.
Och herregötapetter vad jag knakade i mig! Men vilken lättnad sen.
Visserligen bränner det fortfarande i mucklerna och jag måste göra ett återbesök nästa vecka för att kontrollera så att allting är som det ska, men, men, så får det ju bli.

Besöket kostade utan försäkringen $210 dvs 1500kr! Men i och med att jag har försäkring fick jag betala $30 (210kr) som en besökskostnad och förhoppningsvis kan jag få tillbaka den utgiften av skolan.

Nu ska jag lägga mig och plugga till ett prov jag har i kväll. Återkommer förhoppningsvis mkt snart.

ps. och skriv gääärna mail till mig. jag kan inte se hur många besökare jag har + att kommentera här kräver ett inloggningskonto (störigt), dvs många struntar i att kommentera. vill så gärna veta vilka som läser mig blogg :) maila till: camillaelofsson84@hotmail.com. ds

söndag 27 september 2009

Söndagsmys med pannkakor och tand-fe.


Hej hej hallå.

Nu är klockan 3pm och vi ska snart lämna lyan för att åka ca 40 min till en godisaffär.
Vi kan även kallas målinriktade.


Igår hade vi kul-kul. Vi var på IV (Isla Vista) och kollade på Kyran när han framträdde med sitt band på en husfest. Jädra drag.


Kyran.

Trumpetaren.
Kyran's bror, Michael.

Beer-cage och skor på heltäckningsmatta. Jag lärde mig en dans av några mexikanare. Sailor-dance eller nåt. Den ska jag dansa när jag går ut på diskotek hemma i Sverige
.

Imorse hade jag och fröken Magnusson förberett igen. Hon hade köpte blueberry-pannkakssmet och jag melon. Mumma.


Men även om vi kanske förtär en del socker här så kommer ändå inte tandtrollen besöka min mun. Det ser fröken Magnusson till. Hon e allt bra hon :)