lördag 5 september 2009

P4 & shopping

Goddagens!
Vaknade kl.11. Första riktiga sovmorgonen på länge. Kollade facebook och blev påmind om Sverige-Ungern matchen. Trillade in på p4 radiosportens hemsida och följde matchen tillsammans med lite frulle i magen. Prisa Internet!


Därefter åkte Malin och jag till stan och gjorde ärende.

Bussfärden. Alltid lika ryckigt.

Make-up-tvål, ansiktskräm, rakhyvlar, reseboken Lonely Planet California och ett par väl inspanade boots :)
Inga kläder för min del, men en massa provande.


Blannevann, chips och nötter blev det till kvällens galaj oxå. Vi ska ha pool-förfest med några tjejer från Karlstad för att sedan ta taxi downtown till en klubb som kallas Tonic.

Så nu väntar rosévin och en sallad alá Alex: kyckling, pasta, sallad, avokado & tomat. Mmmm!

Och såhär blev det. Så jädra gott!

fredag 4 september 2009

Konstnär som råkat bli Dylan-fan

Jag kom in på min konstkurs! I sista minuten. Det var nämligen sista dagen att fastställa sina kurser på skolan onlineregistrering idag, dvs inget klyddigt pappersarbete utan bara ett klick bort. Finers.

Så idag har jag färdigställt mitt första konstverk på denna kontinent i samband med ljuv musik från Bob Dylan. Läraren uppmuntrar nämligen eleverna att ta med sig musik som kan vara igång under våra skapande timmar. En skön tjej bredvid mig pluggade in sin Ipod med Bobban. Och efter att ha lyssnat till hans "hits" i ca 3 timmar så kan man inte att beundra den mannen för alla fina texter och gitarrklink han skapat genom åren. Jag blev helt enkelt lite frälst.
Bild på konstverket kommer imorn.


Nu ska jag bege mig till mobilaffären och fixa mitt kontaktkort som inte vill ta emot utländska sms. Sen bär det av mot piren för en fisk eller två i magen. Eller några räkor, eller något annat med skal på. Från havet ska det komme iaf.

onsdag 2 september 2009

Nya vyer

Satt vid matbordet imorse och slet mitt hår över marknadsföringskursen. Den är inte riktigt som jag förväntade mig att den skulle vara. Jag vill inte bara lära mig om andra länders GDP (BNP) och hur jag på bästa sätt tolkar siffrorna (även om det säkert är god och användbar kunskap), utan jag vill veta hur jag ska hantera nya kulturer, göra research på marknaden i landet, lära känna dess subkulturer m.m. Möjligen kommer detta längre in i kursen, men jag känner mig lite.....

.... lite mer fångad av Mayas kommentar på Facebook: "vad hände med konst- och fotokurserna?". Hon och jag förde nämligen många diskussioner gällande min utlandsfärd. Hon gav mig råd, pushade mig till att söka m.m. Och vi diskuterade att jag faktiskt vill lära mig mer om det grafiska och konstnärliga inom reklam.

Sagt och gjort. Jag har nu mailbombat fem lärare på konstfakulteten och ska "crasha" en konstkurs imornbitti. Håll en tumme igen för klydd-camilla.
Med en konstkurs är jag nog mig själv lite mer, rå-pluggandet avtar och på så sätt kan jag njuta mer av tiden här.


Under rasten på PR-lektionen g
ick jag iväg till SBCC Football Court och tog lite vackra foto. Det låg ett fint dis över havet och allt andades ett sånt vackert lugn att jag nästan blev lite gammal och eftertänksam. Men bara nästan.































































Dagens övrigt: dåre på skateboard.


















En vanlig syn runt Campus.
Det limegröna på bilden är faktiskt en kille som håller i en surfbräda och åker nedförsbacka på vägen med sin skateboard. De åker oftast zick-zack för att att dämpa farten. Jag blir alltid lika nervös.

Synd dock att det inte syns så bra på bilden. Får haffa ngn annan på bild och påvisa det bättre nästa gång.


Lill-Lördag

Godmorgon för mig o godkväll för er.
Nu sitter jag vid lilla frukostbordet och har precis klämt i mig lite gröteli-gröt. Finers.


Jag var precis ute och skulle leta upp den där myr-motorvägen, men förgäves. Kanske är semestertider, vad vet jag...


Igår kväll var Malin och jag glada. Då blev vi nämligen ägare av varsitt Adobe Creative Suite (Cs4) för endast 1500kr. Som jag nämnt tidigare så går den svenska versionen på ca 30 000kr hemma, så man kan säga att vi gjort varsitt klipp!
(jag år vindruvor och var glad)

I veckan har vi damer även börjat kolla upp alternativ till att bege oss till såväl LA som Las Vegas. Till LA blir det antagligen att ta tåg pga av stans otroligt stakade motorvägsavfarter, men därtill blir det möjligen en hyrbil väl på plats.
Till Las Vegas hyr vi bil för hela slanten och ta oss igenom öknen innan lysrören och byggnaderna poppar upp.
Malin och jag har även börjar kolla upp lite olika klätterklubbar. Det hade varit skitkul att ha en dag i veckan då man beger sig till en klätterhall och bestiger lite väggar.

I övrigt fick vi en
morgontidning framför dörren idag. Fint.

måndag 31 augusti 2009

Myror, fåglar o en städtant

Idag har dagen farit iväg. Jag vaknade kl.8 och begav mig ut på en skön joggingtur. Det var jag, pensionärerna med skärmkepsar, snabba solglasgögon och mintgröna träningsoveraller, och hemmafruarna med de trendiga tre-hjuls-barnvagnarna som de nonchalant puttade framför sig i löpsteget.

Påväg uppför trappan till lägenheten gjorde jag en såndär onödig men kul upptäckt som jag ofta gör; jag fann en myr-motorväg. Utmed ca 1,5m kutade tusentals myror i en väldigt fin slinga, inte en enda gick utanför och "sabbade" den exakta bredden på "vägen". Imponerande!
Detta måste jag även undersöka imorn. Och är det även då rusningstrafik nedan för trappan så ska det dokumenteras.

Väl hemma var det bara till att börja plugga. Inte några nådiga läxor man fått:
- 85 sidor i min tegelbok - international marketing + svara på frågor
- 45 sidor i PR-boken (vilket visade sig vara jäkligt intressant dock)
- skriva tre avsnitt gällande tre konstformer (blev futurism, russian constructivism & bauhaus)
- skriva en "bio" (biografisk resumé om mig själv)
- skriva ett "cover letter", om varför jag ska få jobb som pr-konsult

Och allt e ju på engelska = tar längre tid. Jag blir lite svettig. Men vissa av punkterna är gjorda nu. Bara de där 85 sidorna kvar. Fan...


I övrigt kan jag meddela att vi har en korallblå fågel som bor under vår balkong och galer som en dåre, och att Malin har varit städtant idag. Mkt bra initiativ tycker jag. För fyra tjejer är grisigare än man tror.








Över & ut.

söndag 30 augusti 2009

Ny dag, nytt utseende




Ja, för bloggen.
För oss är det detsamma som det var igår. Bara lite mer slitna.
Vi var på college/houseparty igår i Isla Vista (IV, Universitetets studentsbostadsområde)

Startade med lite mat hemma i lägenheten. Vin. Och musik.
Emelies sprinterkompis Fabian kom förbi. Vi gick ner till poolen. Förfesta med ett gäng tjejer från Karlstad. Drinkar :)
Fabians bil till IV.


Festen hölls i ett stort hus med tillhörande garage. Fabians kusin delade huset med några andra grabbar. Fy fan vad skabbigt att bo där. Men perfekt för fest.


Obligatoriskt - röda platsmuggar.


Beer-Pong all night long

Jag var sämst. Fast Fabian var sämre. Jag träffade iaf en mugg.

Fabian och Johanna, nöjda och glada.


Med lite mackaroner och ketchup i magen är det nu dags för lite plugg. Malin och jag klubbade precis igenom att det även blir ett besök på Yogurtland ikväll.
Jag längtar.
Kanske ska vi köpa hem sushi oxå......