söndag 28 mars 2010

Två helger har gått...

... och en hel del har hunnit avverkas.

I fredags förra veckan var vi bjudna till Fritiofs för en utkickning av deras hus då dem (precis som Borgströms) väljer stan och lägenhet framför villa i utkanten.

Och när man flyttar till egen lya kan man få en praktisk flyttbok.

Efter lite smak av vin, ljuvlig gorgonzola ost, bröd, korvar & chips, så intogs dansgolvet och bjöd på luftgitarr till Ebba Grön...

... och skrål till Magnus Uggla. Jorå så atte.

Och om man ville kunde man råka dansa cynkad dans.

Eller ljunga på ljugarbänken

Vi avslutade iaf med mimning till 90-tals klassiker och lade därmed till ytterliggare ett antal svarta skosträck på den sålda parketten.



Under lördagen vilade slitna fötter upp sig och Emma, Sanna & jag intog soffläge med spagetti bolognese och lösgodis. Spelafton hade vi tänkt, men tänkte om och skypade istället med Malin och Johanna.



Söndagen firade mig i efterskott och Borgströms bjöds in i vår enkla våning á 40 kvadrat och avnjöt melon, skinka, kex, korv, ost, ost, ost.
En Anti Pasta After Helg.


----------------------------------------------


Nuvarande helg startade med en avslutande fest. Eller iaf för Ludvig. Han ska bege sig till Sthlm för att sitta ting och i fredags samlade han ihop nära och kära till fest.

Johan, Emma, Albin, Alex & jag startade med en St.Gertrud AW.

Emma & jag bänkade oss sedan i Ludvigs kök och diskuterade smaker på Algrens Bilar. Jag kan fortfarande inte känna någon märkbar skillnad mellan färgerna.

Vi valde sedan Nu Måste Vi Dra med Ken Ring på Spotify
och gungade i takt i soffan. Fin bit det där.

Dessvärre blev kvällen sedan en flopp för några av oss. Vi som hade laddat så länge hamnade alltför sent i kön till T-Bar och stod där i 1,5 timme innan vi gav upp, tittade snett på de maktmissbrukande vakterna med taskig attityd och gick mot taxin till Malmö. Entusiastiska beslutade vi oss för en efterfest hos Emma & Johan, men i takt med att taxin gungade ner oss i varv kände vi att det nog var dags att dra hem istället. Jobbigt vuxet & moget beslut.


Klockan 14 på lördagen möttes Emma, Sanna, Lina & Jag upp utanför Aq-Va-Kul. Vi ville bada bubbelpool, äta varma chips med gåshud under en blöt och kalla handduk och sedan värma oss i en svettig bastu.

Lite besvikna blev vi då vi insåg att detta bad har stått still i sin utveckling sedan 1988. Allt var mycket mindre än man minns det får barnsben och kiosken var stängd. Men vi badade bubbelpool och åt istället clementin i bastun medan hårinpackningen gjorde sitt.

Med skrynkliga fingrar suppade vi sedan
kaffe & kaka på ett fik på Davidhallstorg.
OBS. Emma spänner ut magen & det är inte hennes barnvagn. OBS :)


Under kvällen flyttade Alex & jag in i Borgströms våning för att hänga med Clara då Catarina & Svenpa är i Turkland för att spela golf & äta All-Inclusive.

Vi tillagade hemmagjorda hamburgare & Alex blandade till sin förtjusande aoili.

Klockan 20.30 var det dags att släcka ned alla lampor för deltagande i Earth Hour. Men vi lät TVn stå på och tittade på film Up. Söt liten animerad rulle.


Under söndagen bjöd Emma in sig själv på brunch och då det var en ganska bra idé att förtära kolhydrater tillsammans så bjöd vi in fler.

Pannkakor med jordgubbssylt & grädde, scones med ost, marmelad, kräftsallad, lufttorkad skinka, jucie & kaffe. Gottebor'.

Nu är det att återgå till allvaret en veckan innan det är dags för långfredagsmiddag med sill, ägg, jansson, lax & suppar.