lördag 19 september 2009

Rosetter & rabatter

Det blev fredag.
Jag klev upp, åt lite gröt och packade ihop mitt målarkit. Men låten "Orphans" med Beck, i lurarna, släntrade jag över campus och in i konstsalen.

Ljuva kurs.

Konstvisning och måleri till tonerna av musik - kan en fredag börjar bättre.

Hem, äta och prata med Malin. Vi hade bokat en dag på stan ihop. Bussen tog oss ner dit vid 2.30pm.
Yoghurtland! Jag valde choklad, cheesecake, strawberry/banana och nutbutter-smak. Tillbehören blev melon, blåbär, daim, yoghurtchoklad och chokladtoppar. Sååå gott!


Sen blev det undersökning av röda lappar - rea-lappar alltså. Och dessa fynd kom jag hem
med:

För några veckor sedan hittade jag detta linnet som jag bara älskar!
Givetvis från Urban Outfitters. Kommer nog även komma hem med lite inredning därifrån.

Och rosetter sen.
Vi har inte bara en rosett i detta hem. Vi har mååånga.

Man kan nog säga att Johanna är lite besatt. Många av hennes fina second hand kläder har snören i midjan. De knyter hon till.... rosetter.


Hon har även handlat upp hela Victoria Secret's Body Mist utbud.
Hon skyllde på att det var erbjudande
:)


Vi har en annan som oxå är lite besatt. I hennes garderob finner man en en botanisk trädgård.
Malin heter hon.



Nu ska jag gå och klippa denna Malins lugg. Sen ska vi handla.... idag står det mjölk, toapapper och vin på inköpslistan. Ikväll ska det bli fest :)

fredag 18 september 2009

torsdag 17 september 2009

Detta skulle jag vilja vara med om!


Mobilföretaget T-mobile (som vi för övrigt ringer med här i staterna) har lyckas med en reklamkupp igen!

Det var i vintras som T-mobile arrangerade en reklamkupp för första gången. Inne på Liverpool Street Station i London börjar plötsligt hög musik strömma ut ut högtalarna. Efter en liten stund börjar ett gäng att dansa, fler hänger på och till slut är det rör sig några hundra dansare efter samma rörelser. Folk runt omkring fattar ingenting, men börjar så småningom hänga på. Som i en film. Och vad gör dem? Jo, de plockar upp sina mobiler och börjar filma eller fota. Genialiskt :) Och tänk vad underbart att komma gående där en ruggig vinterförmiddag och helt plötsligt få släppa loss till lite musik!
Klicka
HÄR för att de filmklippet.

Denna gången var det vid Operas öppningsevent av hennes 24:e säsong, som sponsorn T-mobile i "smyg" placerade ut 25 000 dansare i publiken. Opera står på scenen och diggar med Black Eyed Peas och helt plötsligt börjar några längst fram vid scenkanten att dansa.... det eskalerar och till slut dansar alla 25 000 samma koreografi. Finers! Enligt ryktet ska Opera själv inte ha vetat någonting om detta, kanske därav hennes minspel.
Klicka
HÄR för att se filmklippet.

Och för att ytterligare göra detta till ett inlägg med marknadsföringsfokus, så kan jag berätta att jag och Malin antagligen ska gå på ett seminarium/dokumentärvisnings nästa fredag för att se historien om den uppskattade typografikern och designern
Milton Glaser, som ligger bakom
dessa skapelser:



onsdag 16 september 2009

Santa Monica, dag två i LA

Efter att ha spenderat ytterligare en natt i vårt "koreanska hem" på varma madrasser med otroligt fula putti-nutt-rosa kuddar, väntade en fin frukost på Starbucks. Jag som ännu är nybörjare när det kommer till kaffe, måste nog påstå att detta nog var ett av de godaste kaffena jag druckit. Yum - som amerikanerna säger.

Därefter gjorde vi en chansning och tog tunnelbanan till en station som vi trodde skulle kunna erbjuda bussar till stadsdelen Santa Monica - men inte. Istället åkte vi runt som några miffon i ca 1,5 timme tills vi kom förbi vårt hostel igen. Jaha.
Därifrån tog vi sen en buss raka vägen till Santa Monica. Snopet, men lärorikt, hehe.


Ca en timme senare steg vi av nere vid strandremsan och ut på piren. Fantastisk utsikt! Men lite turistigt. Vi spatserade ut och tog några fina foton. Kanske tog vi foton på hus som figurerade i tv-serien Beverly Hills. Vi är inte riktigt säkra. Minns ni avsnitten som inkluderade scener från ett hus som låg allra längst ner intill sandstranden? (tror att David bodde där ett tag) Utanför spelades beachvolleyboll och dyl? Iaf, det kan ha varit något av dessa husen kanske...

Jag menar husen som ligger bakom lifeguard båset.

Men vid senare undersökning visade sig att dessa scener
spelades in
på denna strand, som heter Hermosa Beach, CA


Tiden gick och vi med den. Vi gick in på (3th St) Promenade, en gågata nära havet. HM, Urban Outfitters och Forever 21 - vi trivdes. Och hem kom vi med skor, väskor, tröjor och Body Mists (mild parfym för er som undrar. finns överallt här).
Dessvärre skulle vårt tåg tillbaka till Santa Barbara gå kl.7pm så det blev en ganska kort dag.

Till Santa Monica återvänder vi till med lust och fägring. Och till övriga LA med för den delen. Nästa gång väljer vi nog att bo närmre Santa Monica/havet. Då kommer vi att bocka av ett besök på Universal Studios och möjligen Disney World. Kanske blir det till att hyra bil och kolla in några ytterområde oxå.
Och nattlivet ska vi (inte) tala om - det måste undersökas djupgående!

måndag 14 september 2009

Obs! Världens längsta blogginlägg.

Väl hemkommen efter en intensiv och alldeles, alldeles underbar helg i LA, sitter jag här nu med lite kaffe i handen och ska berätta allt det finns att berätta om vår lilla trip. Eftersom vi tagit alldeles fantastiskt många bilder så blir det bilder med text. Då börjar vi :)


Tre exalterade tjejer rullade ut från Santa Barbaras tågstation. Klockan stod på 2.00pm. Exakt tre timmar senare skulle vi entra LA och exakt sju timmar senare skulle Malin och jag få se Paolo. Vi var spända av förväntan. Hur skulle Staden (med stort S) behandla oss?


Efter en lång och hackig taxifärd lutsade vi oss fram till vårt lilla, lilla hostel som låg mitt inne i Koreantown. En koreansk man med knagglig engelska tog emot oss med att brett leende. Efter en titt inne på hans kontor förstod vi att han inte bara var involverad i hostelbranschen utan även erbjöd allmänheten körlektioner, barnpassning och medicinsk rådgivning. Varför inte.

Corona i strupen, uppackning av väskan och en snabb vända in på MacceDonkan. Sen bar det av mot The Wiltern Theater som låg ca 75m från hostelet. Finers.

Väl inne blev det en öl, stampa foten till förbandet och sedan.......



.... Paolo.





Så snygg!

Det var en blyg herr Nutini som klev in på scenen. Ingen vidare pubilfriare, men sååå charmig. Jag smälte lite. Fina slingor och upptempo med en hejdundrandes trumpetare. Bäst var This Street då han steg fram till scenkanten och sjöng som om det inte fanns någon morgondag.

# # #

Morgonen efter blev det varsin bagel (med creme cheese) och yoghurt till frukost och därefter åkte vid nedför rulltrapporna till Metron som skulle ta oss till HOLLYWOOD. Vi hade läst och hört att det nästan var obligatoriskt med bil för att kunna ta sig runt i LA, så det var på eget bevåg som vi chansade på att tunnelbanan skulle ta oss enda fram.
Men oj vad smidigast! Tunnelbanan och stadens bussar visar sig vara hur bra som helst. Dagsbiljett för 35 kronor och du åker så mkt du vill hela dygnet. Perfekt!
















Dock förstod vi varför trafiken i staden är så extrem som den är. Det var nästan bara vi tunnelbanan. Ovanjord brummade alla runt med sina gigantiska bilar, megahjul, tonade
rutor och glänsande fälgar.
Miljövänligt och bra ju.




















Ut klev vi rakt på Walk Of Fame. Lyriska turister som vi tillåtit oss att vara denna helg, började vi leta efter några fina stjärnor att posera intill. Jimi Hendrix, Michael Jackson, Ingrid
Bergman och Johnny Depp - check!
(ps. övar mig på photoshop - ursäkta kvaliteten .ds)


Strax därefter hoppade vi in i en minibuss för att bocka av ytterligare en obligatoriska turistattraktion - The Tour of The Stars Homes!

Först. Thá Skylt.
Kändes helknäppt att sitta där och titta upp på det som man annars bara sett på film. Vår "guide" berättade att det har gjorts en hel del hyss vid denna skylt. Någon gång på 90-talet blev det lagligt att röka brass i Kalifornien. Detta firades genom att någon tog sig upp till skylten och skapade två E istället för två O och täckte över ett L = HOLYWEED. Hahaha. Det är bara fantasin som kan stoppa en.

















Därefter körde vi förbi ett hus som jag tror många känner igen. Vivians trashiga lägenhet som hon delar med Kit = Pretty Woman! Det är här Edward kommer förbi och räddar prinsessan Vivan i slutet av filmen. Som man kan se är huset inte i närheten av hur skabbigt det ser ut att vara i filmen. Tänk vad lite vinklar, ljus och rekvisita kan göra.














I denna byggnad (med exklusiva lägenheter, vad annars) bodde John Wayne, Beth Middler och några andra superstjärnor under en period under 70-80-talet.

Här var det farligt att köra bil.
Herr Wayne var nämligen känd för att under fyllan bli sugen på att göra sig av med lite biljardkulor från översta våningen. Körde man ner-cabbat blev det en trist dag.

















Därefter började vi komma in i de fiiiina kvarteren - nämligen Berverly Hills och Bel Air. Oj, ack och ve vilka hus och vyer. Gata upp och gata ner var det pampigare huset efter det andra.















Vi kom förbi en kändis-grind. Vår chaufför nämnde hur många filmer som helst som grinden figurerat i, men jag memorerade bara två; Bodyguard och SpiderMan.


Britney Spears, Gene Hackman, Nicolas Cage, Beckhams, Michael Jackson, Julia Roberts, Eddie Murphy, Tom Cruise & Katie Holmes.... ...listan över de husägare vi passerade kan göras lång. Men för att visa ett exempel på hur det kunde arta sig på gatorna, ser du här nedan Janet Jacksons hus. Men det är inte det hus hon bor i. Nänä. Detta är bara en passage. Typ en "entrén" in till hennes tomt där huset (läs palatset) låg.
Sjukt, overkligt och lite räligt.

















Efter att alla flådiga hus kräkts upp sin fina arkitektur, glansiga fasader, välpolerade fönster och nagelsax-klippta gräsmattor tog minibussen oss ner till verkligheten... Eller?

Nä, just det. Tror inte det. Vi hamnade rakt på Rodeo Drive. Galet... och ganska ointressant. Chanel, Mui Mui, Lacoste, Prada.... ja, ni vet. Det mest häpnadsväckande var att vi körde förbi butiken som Vivian blir ombedd att lämna, och på bilden nedan kan man se det flådiga hotellet som Edward bodde på. Jag talar återigen om Pretty Woman alltså.


För att komma ur den konstiga glamour-bubblan gick vi till Kodak Theater (där Oscarsgalan hålls), käkade sushi och provade fåniga glasögon.

Kodak Theater visade sig var hopbyggt med ett shoppingmall. Ja ett lite finare sådant. Men då stjärnorna, på Oscarsgalan, kliver ur sina flådiga bilar, träder upp längs den röda mattan, så får vi hemma i tv-soffan intrycket av att de går rakt in en förbluffande vacker sal med sagolik utsmyckning...... inte sant?
Men i själv verket måste alla gå förbi några (antagligen väl dolda) butiksdörrar på ett klinkersgolv, för att sedan komma in i den vackra teatern.


Därefter sprang vi in i Samuel L Jackson. Eller sprang in och sprang in. Jag sprang och han stod still. Tro det eller ej, men vaxdockor rör sig inte så mkt.

Madame Tussauds bjöd på Jim Carrey, Robert Redford, Beyonce, Elton John, Nicole Kidman, Tony Hawk, Clint Eastwood, Audrey Hepburn, Hitchcock mfl.

Jag fastande speciellt för Johnny. Johnny e fin.

Malin satte sig ned för att vila. Hon har fina spiror den där Malin.

Emelie hittade Bruce Willis famn. Fint par.

Jack Nicholson drog en buskis.

Ute på gatan strosade den ena figuren efter den andra.
Marilyn Monroe, Jack Sparrow, Michael Jackson mfl. Och så dessa stelbenta herrar.


Med tomma magsäckar och trötta huvud lyckades vi hitta en väldigt mysig restaurang på en sidogata; Mels. Här åt vi avocado-hamburgare och meat loaf. Varje bord hade en egen Jukebox och när man lade i en quarter och valde en låt så rev hela restaurangens högtalarsystem igång. Vi valde Born To Hand Jive - såklart. Love it!


Till Alex och andra Entourage fans:

Här är lunchhaket där Entourage spelas in. Det är ett välbesökt café som ligger mitt på Melrose Dr. Inte så stort som det ser ut på tv.


# # #


Dagens bravader var väldigt underhållande och vi hade jäkligt roligt.
Men efter att ha tagit del av kändisvärlden och fått se alla tänkbara sätt som folk tjänar pengar på människorna i denna bransch, kunde iaf inte vi känna annat än ett visst
vemod över vad det är vi glamoriserar i vår värld. Både Malin och jag kändes oss tomma och olustiga. Kan låta underligt, men det var verkligen som
att kliva ur en värld och in till en annan.

Vi bestämde oss för att lämna jippona kring alla celebs och istället spendera dag två i stadsdelen Santa Monica.
Mer om den dagen i nästa blogginlägg.

Nu, plugg.