fredag 6 augusti 2010

Mitt Juli

Lundabygden bjöd på uteservering i en spökstad. Och vi skålade för att jag fått jobb som marknadsassistent på Studentlitteratur och åt kanske en av världens dyraste Caesarsallader.
Klicka på bilderna för att se dem större.



Och vi var några som lite titt som tätt gick till Debban, drack öl & ljög.


Emelie (vår roomie från tiden i Santa Barbara) kom på besök och vi slog till med grillning i Slottsparken, en baddag i västra hamnen, samt middag med tillhörande utgång. Det blev en oerhört svettig helg och jag anar att graderna i den lilla lägenheten uppsteg mot närmare 35 grader. Men "galen-panna-lapparna" klistrades fast utan problem.







En söndag åkte Malin, Emma och jag på loppisrunda till Österlen. Vi avverkade Ystad, Glemmingebro, Ingestorp, Skåne-Tranås och till slut Degeberga. Vi gick på Café Madame Blå och drack kaffe ur fina koppar och åt sesamröramacka. Bilen fylldes allt mer av fynd i form av bl.a. sextiotalsvaser, smörgåsgrill, klockor, Lp-skivor och en blommig pall. (obs. bilen nedan är inte vår, men ack så fin)





Malin och jag promenerade i Torup och pratade om att man ibland inte är sugen på någon mat i hela världen och att äta ensam är trist.


Emma och Johan bjöd in på världens roligaste Skattjaktsfest där vi indelade i lag och bilar fick fara runt o Lund och leta ledtrådar och knäcka klurigheter. Vi sprang massor och googlade artister på Malins iPhone. Vi vann dessvärre inte, men var uppspelta i flera timmar efteråt. På kvällen grillade vi på Malmös vackraste innergård och jag läste en dikt jag skrivit och dagens bravader. Dagen efter hade vi träningsvärk.





Och jag klippte mig kort och investerade genast
i ett flertal hårnålar, hårband och diadem.


Malin och jag satte oss i en röd Audi och åkte till Skånes Fagerhult för att hälsa på Emelie på hennes hemmaplan. Vi åt kladdekaka, morotskaka, grillade kött och marshmallows, badade i Fedingesjön, köpte godis på flygplanet och pratade minnen och framtid.






Helsingborgs stad bjöd upp till konsert tillsammans med Hoffmaestro och Emma, Aki och jag beslöt oss för att åka upp och sammanstråla med Josse och Niklas. Det blev livat. Ja, se själv.


Bob Hund gick på fredagen upp på scenen som om de gjorde det för första gången. Så gör dem varje gång och jag älskar dem för det.
Bob Hund for President.




En lördagsnatt begav sig Katja, Emelie, Marcus och jag oss till Opera Grillen för att köpa öl av diskplockaren, dansa in i dimman till Robyn och titta på Malmös fina folk.




Juli visade sig bli tokigt kul och precis sådär utdragen och
somrig som jag bara kunde önska då jag snart ska
bli lite mer vuxen och jobba och så.
Så juli blev allt jag behövde.