lördag 22 augusti 2009

Malins blogg

Ps. för att komma till Malins blogg - skrolla längst ner på min sida och klicka på länken med hennes namn. Ds

Party!?!? Nje...

Då ligger vi här i våra uppblåsta sängar och degar. Morgonen har inneburit frukost och tv-serie-tittande på datorerna.

Gårdagen var sådär...... Vi är lite besvikna. Men ändå lite tacksamma för att vi nu vet vilka vi inte ska umgås med.

Vi skulle ju som sagt besöka vårt första house-party sen vi kom till detta fjärran land. Vi blev inbjudna av killen som vi träffade på bussen påväg till Santa Barbara. Han bjöd in till fest och vi ombads bära vita kläder som vi inte var särskilt rädda om då det skulle förekomma färg (!) på festen. Jaja, vi får helt enkelt prova på något nytt tänkte vi. Sagt och gjort tog vi oss ner till stan för att inhandla något billigt slit och släng som vi kunde söla ner.
Förfesten i lägenheten började och vi kände oss ganska peppade. Musik och vin.

Taxin beställdes och efter lite avknäppningar på kamerorna så bar det iväg. Taxikillen var världens schysstaste och tipsade om hemsidor med billiga biljetter till konserter mm.
Väl på plats. Huset är mkt litet. Folket är mkt unga. Kläderna som varit vita är neonfärgade. Pupillerna är stora. Musiken är.... ja, musiken är nog det som mest OK.
Efter lite undersökningar kommer det fram att killen vi blivit inbjudna av själv har dragit hem. Ytterligare undersökningar påvisar att åldern råkar inte ens vara college, utan high school!

Fotot från festen, hittat på facebook...

Det har gått ca 15 minuter och vi ringer vår efterlängtade taxikompis igen. Att bege oss ner downtown är dessvärre försent då de flesta ställe stänger inom kort.
Så vi får snopet nog åka hem.

Haha, oj jo, ack ack, ve och fasa. Nu har vi tagit lärdom av detta och nästa gång blir det en hederlig bar/nattklubb downtown, eller ett house-party där vi faktiskt inte känner oss som "nattvandrande föräldrar" när vi gör entré.

Idag funderar vi på att äta ute tillsammans. Sushi lockar..... Laxnigiri. Mmm.

fredag 21 augusti 2009

Håll en tumme eller två


...i kväll (mitt under vår förfest) släpps det upp kurser på SBCC's webbsida. Det är sådana kurser som vissa har anmält sig till, men av ngn anledning inte betalt för... så därför blir kursplatser lediga..... till min glädje!!
Så håll gärna en tumme för att mina eftertraktade marknadsföringskurser ska bli lediga!

Fridens Liljor / Camilla


Ps. Imorn (idag svensk tid) kl.16 åker min fästman till Hong Kong för att studera. Han har oxå lovat att börja blogga, så kolla in honom på hongkongochjag.blogspot.com .Ds.

onsdag 19 augusti 2009

Invigning av poolen


En sen morgon. Vaknade kl.11 och var utvilad men raspig i halsen. Knaprade ipren igår för att det inte skulle bryta ut.
Morgonen var mulen, ca 15 grader.. Brrr.
Vi skulle egentligen besöka K-Mart och inhandla lite mer förnödenheter till en billig peng, men det trådlösa Internetet som figurerar i fastigheten ville helt plötsligt göra sig hört så det blev en Internet-morgon-och-förmiddag istället.

Väl vid bussen ca kl. 14.30 märkte vi att solen hade börjat steka på bra.
Så vi höll ett kort möte vid busshållplatsen och beslutade oss för att återvände till lägenheten där vi drog på oss våra bikinis och strosade ner till poolen. Fint.

Imorn (torsdag) väntar BBQ på skolan. Och på fredag ska vi på en college/födelsedagsfest.

måndag 17 augusti 2009

Piffning piffning

Alright! Piff piff i lägenheten. Igår var vi ju inne i en vintagebutik som hade världens finaste klänningar, men oxå skitfräcka retrovykort från gamla sexnoveller. Så nu har jag några som pryder min vägg :)

Och äntligen har vi möbler så att vi kan sitta ner. Sitta ner och äta till exempel. Lyx!
Men möblerna är ju inte i sitt bästa skick, så det blev en del putsande och oljande.

Vi köpte matbordet och skrivbordet av en snubbe som såg ut att varit nedfrusen sedan början av hippievågen -67. Han var helschysst och erbjöd sig fixa stolar till oss oxå. Dock hann vi bli uppringda av en annan man som fixade en fåtölj och 5 stolar för 20 dollar.

Har vi till och med lite för mycket fritid och lite pengar över kanske vi återställer detta skabbiga skrivbordet som ändock har potential, och säljer det dyrare :)



Matbordet är lite halvt instabilt, men via våra inbyggda bokhyllor håller vi det på benen.

För er som tror att vi har det hur glassigt som helst här med 30 grader och sol varje dag, kan jag meddela att ni inte längre behöver känna något smygande avund.
Det är tydligen den "sämsta sommaren på flera år" och just nu har vi 18 C grader och mulet. Vi har nog haft ca 3 riktigt soliga dagar sen vi kom. Visst blir det varmare ju längre dagen blir, men på kvällarna är här verkligen svenska sommarkvällar.
Vi får helt enkelt hålla fast vid att de säger att "det brukar komma in en värmebölja kring september".

Ps. Emma, fick inte vi oxå höra att St Anton hade de sämsta droppen snö på många år?? Har jag något slags dålig väderaura tro... Ds.

söndag 16 augusti 2009

Kulturbesök & möbler

Ja, det går framåt så sakteliga :)
Idag vaknade vi långsamt, tränade lite muckler och bestämde oss sedan för att göra något som var gratis. Så vi kollade upp santabarbaraca.com som kan påvisa 101 gratis att göra i stan.
Bussen ner till downtown och en liten promenad tog oss till Museum of Modern Art. Här tittade vi på fotografier av Brett Weston. Så vackra bilder! Titta in www.edward-weston.com/brett_weston.htm för mer fina natur- och närbilder ha tagit från 1930-80-talet.

En av hans mest kända bilder: Holland Canal

Malin, jag förväntar mig något i denna stilen efter slutet av terminen :)

Efter det blev det en yoghurtglass (beroendeframkallande) och lite kik i de fina klädesaffärerna (världens bästa vintagebutik). När vi sen stod i mataffären och handlade en välbehövd kaffekokare ringer det i Johannas mobil. Vi hade nämligen lagt upp en annons på Craigs list om att vi var 4 svenska tjejer som omgående behövde möbler till lägenheten. Och därför ringde en kille och erbjöd oss ett skrivbord med stol och ett matbord för sammanlagt 40 dollar (ca 300kr). Taget!
Leveransen hit till dörren gick på 5 dollar (ca 35kr). Så nu är vi med skrivbord och matbord. Bara stolar som saknas.

Imorn betalas terminsavgiften och vi får vårt skol-ID som bevisar att vi är äkta collegestudenter och få åka fritt på alla bussar i stan :) Gratis är bra, mkt bra.