fredag 11 september 2009

Drinking in LA...

... är faktiskt en låttitel med ett band som heter Bran Van 3000. 90-tals låt tror jag. Oj, vad länge sen. Vi har köpt Corona så vi kommer att fullfölja låttitelns innebörd.

Och imorn bär det av.
Jag har suttit uppe och Skypat med min kära kines-pojkvän och efter det gjort klart mina små konstverk i min sketch book till lektionen imorn. Så nu är klockan 01.00 här. Och jag är trött. Så nu ska jag sova.


Så här såg det ut när vi flög in över LA för en månad sen.

Och en sån här bild ska man väl lyckas ta. Turista, turista, javisstja!

Ha en trevlig helg så kommer nästa uppdatering på måndag. Ciao!

onsdag 9 september 2009

Fyra updates


Tidskrävande:


Sitter vid datorn, vilket jag nu gjort i ganska så exakt 6 timmar. Att skriva en press release är svårt. Att skriva om sig själv (i tredje person) på engelska och dessutom hitta på storyn är otroligt svårt. Och tidskrävande. Det är en uppgift till min PR kurs ikväll. Vi s
ka lära oss att formulera och strukturera upp en bra, lättläst och intresseväckande press release.

Ser fram emot helgen:

Igår var Malin och jag och köpte tågbiljetter till LA, fre-sön. Ska till skolan och skriva ut konsertbiljetter snart. Och senare ikväll ska vi boka boende. Wunderbar!

Klättermus:

Har varit i kontakt med Goleta Atlethic Club. Malin och jag ska nog på studiebesök där nästa vecka för att spana in klätterväggarna.


Konstnär:

Och här är mitt första konstverk. Blev det lite snett när jag fotade det dock...
Det svarta är målat med akrylfärg men hjälp av en tunn, tunn pensel. Pilligt, men skoj!
Typ terapi.


Simma lugnt

måndag 7 september 2009

Oh My Gosccchhh...


...som en riktig amerikansk tjej hade sagt.


Jag och Malin drar nämligen till Los Angeles på fredag och entrar konsertlokalen The Wiltern för att se på PAOLO NUTINI!!!!!!!!


Skotsk accent, hes röst, riffiga gitarrer och ett bedårande utseende. Jag är så exalterad att jag nästan blir lite tjejigt fnittrig. Känns oerhört bra!




Beachen

Nu ska vi snart till beachen och förhoppningsvis spela lite volleyboll. Men först pluggeli-plugg. Ska måla klart några centimeter på mitt konstverk, läsa i PR-boken och leta fram lite posters och artiklar med olika egenskaper. Bara kul grejer. Jag är lycklig för det :)

Kanske lika lycklig som kungen är på denna bilden. Johanna drömde om honom i natt, men han hade bara en biroll, typ statist.


söndag 6 september 2009

Söndag = segdag

Söndagkväll. Malin i fåtöljen med en vampyrbok och ett choklad, Emelie vid datorn letandes efter uppdateringar inom friidrottsvärlden; ätandes sex mackor med marmelad, Johanna på Albertssons mataffär letandes efter lite efterlängtad bakis-tugg, och jag mätt som en plätt sittandes på golvet med datorn i knäet och Lonely Planet boken om California bredvid mig.

Igår var det fest. Vi hade sammanslutning vid poolen med Jenny, Malin, Matilda och Sofie från appartment 123 och tre av deras killkompisar Fredrik (markaryd), Petter (karlskrona) och Oskar (ystad). Mkt trevligt. Musika, Musika. Lite Roxanne med The Police, lite Don't Stop Me Now med Queen och lite trinkeli trink och sen bar det av mot nattklubben Tonic.
Hip Hop, R´n´B och lite reggae. Men med en stark drink k
an man dansa till vad som helst.

En sjuk sak hände. Malin och jag kommer gående från dansgolvet för att leta efter Johanna som varit på vift ett tag. Plötsligt är det två killar som petar på oss och undrar om vi är svenskor och om vi är av med en av våra vänner.....

"Ehh... Ja, hur vet ni det?"
"Har hon piercing i läppen" säger dem.

"Ehh, ja, hur vet ni det" säger vi.
"Man kan se att ni är svenskar".
Seriöst. Malin och jag.
Jag har brunt hår & bruna ögon, och Malin har rött hår oc
h grå, gröna, blå ögon. Vi ser definitivt INTE ut som svenskar om man jämför med många andra här som hjälper till att hålla det hyper-svenska utseendet aktuellt; platinablont hår och blå ögon.
"Hur?"
"På era väskor"
"På våra väskor?!?!????"
När vi sedan tar oss en titt runt i lokalen fattar vi.
ALLA utom vi har väskor med kort axelrem hängandes på ena axeln,
medan vi (även inkluderat Karlstadtjejerna) har väskor med lång axelrem hängandes snett över axeln ner till höften.
Grym observation, grabbar!

Malin, Matilda och Malin

Johanna och Dylan, looking goood.

Petter, Fredrik och Oskar

Efter Tonic blev det efterfest hos de tre svenska killarna. Lite air-hockey och snack sen gjorde sig sömnen hörd.

Gruppfoto innan efterfesten. Han till höger passerade oss medan kameran klickade inför tagning. Han ville inte vara ivägen så vi tyckte att han istället kunde vara med. Nick hette han. Trevlig prick.

Väl hemma hade vi en fått en oval gryta istället för en rund. Malin är skyldig, fråga henne :) :)