onsdag 7 april 2010

Annandag Påsk firades hemma hos Elofssons

Och inte bara påsk, utan även lite gammal födelsedag. Jag fick nämligen detta kuliga spel av bror min som var hemma på besök från Umeå.


Moren kockade för fullt. Sill och ägg, jansson och lax. Men till det serverades det även Barbeque Ribs fint glaserade tillsammans med hemmagjord coleslaw.

Min underbart vacka, men ack så gamla,
katt slukade inlagd-sill-i-ättika.

Bror min gillar inte Gammeldansk.

Inte...

...alls.

Men sen blev han gladare (...) och började
berätta anekdoter från livet som säljare.

Underhållande.


tisdag 6 april 2010

Brosk, flosk, påsk


Påsken 2010 har passerat snabbt och hänsynslöst. Även om det hittades på en del och veckan kändes lång och fin, så gick det ändå alltför snabbt.

Måndagen bjöd på tjejfixande och "förfest" i Borgströms lägenhet. Alex syster skulle bege sig på påskdisco och jag bestämde mig för att inta rollen som hurtig "morsa" och stack och handlade vindruvor, jordgubbar, grenadine, fanta och chips. Resultatet blev 8 stycken drinkar i Martiniglas till tjejerna. Uppskattat var det.


Under onsdagen tog Alex med mig till Moderna Museet i Malmö.
Där hade den franska konstnären Pierre Leguillon en presentation av den legendariska fotografen Diane Arbus. Här visades han upp hennes arbete som hon gjorde för den angloamerikanska pressen under 1960-talet.


Efterår gick vi till Kafferosteriet och åt varma mackor och drack presskaffe. Fint.



Med lite jobb in emellan kom vi i alla fall fram till allas vår skön sköna långfredag. Jag, Emely & Emma begav oss ut på en bilrunda i vårt numera våriga landskap för att titta på konst.
Det blev en tur söderut där vi besökt Arrie, Ö Grevie, Trelleborg, Bröddarp, Skåre mfl.

Väl i..... hmm... tror det var i Östra Grevie, så råkade det finnas två loppisar som var öppna. Hurrey. Emely fick tag på två fantastiskt fina 60-tals lampor, Emma i en lampfot som såg flott antik ut och jag i två sängbord i galet härlig retrostil.

I Trelleborg fann vi ett fik där vi kunde äta rejäla mackor.
Köttbullsmacka för mig...

...och pannbiffsmackor med stekt ägg till Emma & Emely.



På kvällen bjöds det in till påskfest i våningen.
Ägg, sill, lax, bröd, jansson...

...köttbullar, prinskorvar...

...och snaps.

5 flickor

och 5 pojkar.

Det var iaf fint folk.