tisdag 8 juni 2010

Maj i sinne: Karnevalsyra & Extravaganzafest

Maj gick och juni kom och mycket hade hänt; Karnevalen intog Lundagård, jag övade massor på att göra inbakad fläta, Alex hade Mustaschfest med Extravaganza tema och en regnbåge ringade in Malmö.

Under karnevalen blev vi inbjudna till Sannas salong för vin, öl och aptitretare. Vi hade nog bästa utsikten i stan för att se karnevalståget.



Pojkarna läste programmet noga och hade
koll på vilka vagnar som var vilka.

Sen fick både Johan och Alex åka rutschkana
från en av Islands vulkaner.


Linköpings Universitet kom på besök och
däribland fann jag denne lustigkurre.


Snittar fanns det i överflöd och Sanna bestämde sig för att vara en givmild medmänniska. "Snittar - här var det snittar - varsågoda att ta" ljöd det på Klostergatan. Det blev mycket populärt och efter en stund stannade tom polisens piketbussen in för en lunchbit.

Solen stekte och vi var några som begav oss mot stadsparken för att äta vindruvor och släppa fötterna fria på gräsmattan.

Champangen smakade fint och kylde våra heta kinder.


I öltältet bjöd Emma upp till dans. Alex, Albin och Johan stod i folkhavet vid bandet som spelade covers och vi damer smuttade på karnevalsöl.



Dagen hade varit lång och haft ett stort innehåll av trevligheter med kamrater, champagne, korv med bröd, öl och varma chips.

Den 29 maj blev det åka av. Alex bjöd in till sin årliga Mustaschmiddag med fokus på det Extravaganza, med fri tolkning. Johan tolkade det fint och bar upp en vit kostym ala Don Juan möter en mexikansk knarkkung. I paketet förvarande han en vinylspelare som Alex skulle tilldelas.

Det var meningen att jag skulle arrangera ett cocktailgille för mustaschherrarnas respektive så att vi alla kunde lära känna varann. Men då endast 2 kunde komma (vilka ironiskt nog var Sanna & Emma) så bestämde vi oss för att bjuda in fler. Resultatet blev Sanna, Emma, Lina och jag :) Vi åkte först på en blixvisit hem till Per & Aki för att fira att Per fyllde 25.

Sixten och hans morsa var oxå där.

Vi fick smaka på en hjortstek som nog var något
av det godaste på länge och Lina och Sixten pussades.

Förfesten laddades sedan upp i Emmas lya i Malmö. Tjusiga värre var vi i våra små cocktail-inspirerade kreationer.

Vi spelade en dryckeslek, men Världens roligaste regler, och det slutade med att vi pratade hitte-på-språk resten av förfesten.



Spotify rullade på och Limoncellon rann fint ner i strupen.


Innan avfärden mot grabbarna så fick alla
varsin fin musche på överläppen.


Linus var fin i snofsig herrgårdsstil och
han och Sanna pratade nog om bostadsmarknaden.

Festen avslutades på Debaser och vi dansade
djurdans och drog på smilbanden allt vad vi kunde.
- - - - - - - - - - - - - - - - -

En dag på väg hem efter ett eventjobb, tittade en fin regnbåge ala My Little Pony fram kring Värnhem. Och en annan dag så ville himlen visa mig ett rosa-orange upp-&-ned-vänt sagolandskap av bomull.

Så fint.