lördag 22 januari 2011

New Years Eve 2010

På återseende av fina ansikten och själsfränder. Och sydliga breddgrader byttes mot norra. Malin M och jag rullade in på...

...i Kalmar.
En Emelie, en Johanna, en Camilla och två Malin. Check.
En Emil, en David och en Jakob. Check

Kvällens schema:
15.00 Fördrink och spelet Brainstorm. Associationsspelet som pressar dig in i huvudbry. Detta samtidigt som vi gick igenom en lära-känna-fas för de som var nya för varann. Det gick som smort.

17.30: Kalmar stads fyrverkeri vid slottet.
Vallfärd med öl och varma jackor. Pang och boom. Glitter och färg. Fint men tokigt kallt.

Fina fina flickor.


Emil - Malin P's karl.



18.30: Förrätt med snickesnack, hattar och tutor. Och Galenpanna.
Emelie, från och med nu får du inte längre använda dig av Cleopatra. Hon är lixom för mycket mitt emellan allt vad man kan gissa på :)

En gullig Johanna och två som gör Stina-hopp


20.00: Huvudrätt. Vin. Politik. Ironi. Paulo Nutini. Minnen. Skratt.
Och nya minnen. Allt vi nånsin kommer behöva.


22.00: Spelet Alias. Ord ska förklaras med andra ord.
Men vem som vann vet vi inte. För efterrätten ropade och skedar ville in i munnen. Godare cheesecake har jag aldrig ätit. Aldrig. Vi åt massor. Ända till klockan blev...

...00.00: Tutor i skyn. Sneda fyrverkerier.
Glada rop. Skumpa i skyn. Kramar, fina leende och skutt i grupp.

Och alla tiders gruppfoton.

Lånat från Malin P, bara för att det inte blir finare än så här.


Och vi gick tillbaka in och värmde oss med att sjunga allsång och stå i soffan. Och allt var ju precis som det skulle för Johanna hade ju rosett.

Det blev sedan dags för drinkar och Charader. Jakob var helt klart outstanding med sin underhållande uthållighet för att förklara amerikan. Men Malin P och jag lyckades få till någon slags överföring av hjärninformation som resulterade i att jag inte hann agera ut mer än en halv rörelse förrän Malin gissade rätt.

Och charaderna pågick till långt in på det nya året. Och vinglasen byttes till slut ut mot vattenflaskor för att dagen-efter-huvet började göra sig påmint. Men ögon och sinne var fortsatt intresserade av att höra om livshistorier och andranamn.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1:a dagen 2011 inleddes med en brakfrulle med överbliven mat, bullar och kaffe. Och Nils Karlsson pyssling på TV. Men frisk luft ville in i lungorna och skorna snörades därför på.

Kalmar är bra vackert och idylliskt.



Kalmar slott och finfolket.


Stadsinformation: Malin P berättade att denna staty lyser upp i rött (om jag minns rätt) varje gång ett barn kommer till världen på stans sjukhus. Ett knapptryck för sköterskorna och en uppdatering för Kalmarbon.

Vi avslutade kvällen på en krog med fet-salt mat med tillhörande läskeblask. Och vi pratade om livet och om hur mycket vi tycker om varann och hur dumt det är att Emelie ska fortsätta bo i USA (fast att det såklart även är kul för då kan vi hälsa på). Men vem kom på att det skulle vara mil mellan Malmö, Kalmar och Stockholm?

Mätta och belåtna gick vi sedan mot videobutiken och därefter till det efterlängtade sängläget framför steve the TV.




Och som man kan ana så blev detta ett fantastiskt nyår.
Nya tider. Nya tag. Bestående vänner.