torsdag 4 februari 2010

Mysig frukost

Alex och jag hade mysig och fantastiskt god frukost häromdagen. Jag hade läst om specialaren "egg in a basket" på Sandra Bejiers NioTillFem blogg, så varför inte testa det.

Man gör hål i mackans mitt, smörar och häller i äggen. Steker.

Steker baconen.

Lägger på ostskivor och baconen. Mumma.

Alex kollade undertiden flygpriser till några destinationer i Europa som kan vara intressanta att besöka i vår.

Hundspann i Umeå

Den 22 januari fyllde min kära mor 60 härliga år. Å detta skulle firas.
Hemma? Stök med mat, massa folk, planering etc etc..? Nä, mamma blev nästan (bara nästan) gråhårig av tanken. Istället kom hon med förslaget att faktiskt åka upp till Umeå, där broren numera bor med sin flickvän Tina, och hälsa på dem.

Flyget tog oss upp under fredagsförmiddagen och vi åt macka 1 på flight 1 till Stockholm och macka 2 på flight 2 till Umeå.
Det va kallt och snöigt, dvs inte någon större väderomläggning från vad det var i Skåne.

Väl framme på hotellet blev det lite siesta innan vi alla slöt upp på mamma och pappas hotellrum för att skåla i champagne och överlämna presenter.

Det blev presentkort......ett familjefoto taget under USA-resan & avslöjande gällande morgondagens aktivitet.
Vi spatserade sedan över gatan för att äta gott på en italiensk restaurang. Finfint käk.

Jag provade på pilgrimsmusslor för första gången.


På lördagen avnjöt vi alla en jäkligt god frukost på hotellet. Tacka vet jag svenska hotells frukostbufféer. Ägg, ekologisk ost & skinka, köttbullar, våfflor med hjortronsylt, massor av olika sorters bullar och bröd, keso, paprika, ananas, tomat, melon mm.
Färden gick sedan 2 mil norrut. Och fram kom vi till en familj som bodde i ett rött gammalt skolhus - mkt vackert. Hundspannsdax!

Bara vi visade oss vid hundarnas burar började ett skådespel.
Yl, hopp, vandrande av och an. Ingen av hundarna ville bli lämnad hemma.Vi fick veta att det skulle gå två hundspann. Ett som kördes av antingen mannen eller frun i huset, och en som kördes av någon av oss. Lotten föll på Andreas i första omgången och pappa i nästa.Medan mamma, Tina & Andreas var ute på turen över myren, satt pappa, Alex och jag och avnjöt kokkaffe och värme från kaminen inne i den lilla kåtan.Det var kallt, gick jädrar i det fort, och var sååå vackert och fridfullt.Underbara hundar.Glada och nöjda satte vi oss i kåtan, drack mer kaffe, åt mackor och smakade Tinas fantastiska dumlemuffins. Väl tillbaka på hotellet gick mamma, Alex och jag och bastade på översta våningen med otrolig utsikt över Umeå älven. Lite siesta på det och sedan var vi redo för den grekiska restaurangen.
Helgen kunde inte ha blivit bättre än så. Vi avslutade det hela med lite kaffe, te och frågesport hemma hos Tina och Andreas.



måndag 1 februari 2010

Mmmm

I afton har jag fått reda på att jag fått ett jobb och tillagat min godaste lasagne någonsin.

Damn på Babel

Promenad i Malmös krispiga väder. Snöar gör det ju mest hela tiden i Skåne numera.
Alex och jag begav oss ut....















































































...för att sedan avsluta det med ett härligt bad med öl och lime. Allt för att komma i stämning till kvällens bravader.

Vi mötte upp Albin på vajjiga och svajjiga cyklar för att inhandla mat till kvällen. Hemmagjorda hamburgare skulle det bli. Väl hemma hos Emma & Johan stod grabbarna för matlagningen och damerna kunde avnjuta öl, vin och snackeli-snack.

Avocado, aioli, sallad, halloumiost, tomat,
klyftpotatis och finfina bröd.













Och som nästan alltid när Alex och Albin är med så uppstår det någon form av politisk diskussion.



































Väl på Babel blev det dans, dans, dans. Favvolåten "I'm not gonna live a day without you girl" kom och alla möjliga former av djurdanser yttrade sig i vår lilla ring.























Jäklar med ös.