torsdag 22 april 2010

Friskt, spontant & törst

Lördagen var seg och härlig med lång frukost. Klockan 14.30 skulle Alex & jag infinna oss i Hjärup för att samåka med fadern till dansrotundan Nyvång i Vollsjö. Där skulle mamma och 149 andra kördeltagare sjunga in våren med hjälp av acapellagruppen Vocal Six.
Mysig bykänsla med kaffe, kaka och mkt gråhårigt folk med käpp. Vocal Six visade sig vara lika bra som det alltid är när man ser dem - kör Bee Gees, Tom Jones, Abba och Beach Boys.

Väl hemma i Malmö igen käkade vi mat och degade i soffan. Men vid en tidpunkt började min energi att ta fart och benen att spritta.
-- SMS till Emma -- puder och mascara -- jeans, t-shirt, smycke, handväska -- vin i påse -- hopp på cykeln --
Väl hemma hos Emma poppade hon popcorn...


... men misslyckades gravt. Oset steg och förpestade köket.
Nytt försök - bra resultat.

Sanna & Anja kom förbi.
Vin och Skype - kanske Malin skulle göra sig hörd?

Men nej, ingen Malin från staterna.

Efter lite dans och magträning (!) så bar det av mot Hotel Savoy/Restaurang Rasoir där det skulle bjudas på fin klubb med blandad musik. Men som vi anat så var vi för sent ute och kön var enorm.

Lite motsträvigt tog vi oss istället bort mot Skeppsbron.
120kr (!) i dörren och 20 för jacka - rån.





Dålig musik, men trevligt sällskap. Och efter någon timme tog vi cyklarna hem. Fast.... jag var hungrig, så jag cyklade till korvkiosken på Mariedalsvägen och tog mig en varmkorv med senap & ketchup.


På söndagen var Alex & jag bjudna till Perssons för söndagsstek, marängsviss och kaffe & småkakor. Det visade sig bli en utmärkt middags som alltid. Men innan dess var jag tvungen att stilla en viss törst med Cola & isglass.

Pustar ut

Åhhh, tacka gudarna för att jag återfått min blogg.
Igår när jag skulle gå in och uppdatera helgens bravader så står det helt plötsligt att Filsockelel inte går att hitta. Jag blev kall inombords men svettades utanpå. Vad? Hur? Varför? Jag provade att logga in, men blogspot ville inte kännas vid mina uppgifter - "Blogspot hittar ingen användare som matchar denna e-mailadress". Kära hjärtanens!
Men sen kom jag på vad som skett.

Igår morse satt jag vid datorn och skulle skaffa mig ett mailkonto på Google. Det ser ganska mycket bättre ut att sända iväg en arbetsansökan med ett Gmailkonto istället för ett hotmailkonto. Sagt och gjort - jag blev med ny mail.
I samma veva kom jag på att jag faktiskt har ett gammalt Googlekonto som jag försökt knyta an en Gmail till, dock utan framgång. Så när den nya registreringen var gjord bestämde jag mig för att radera den gamla. Bort med gammalt och in med nytt.
Men då hade jag inte tänkt på att min blogspot faktiskt är en del av Google och en del av det gamla kontot.

Alla bildtexten och detaljminnen från bloggen var som bortblåsta. Bloggen som blivit som min dagbok/kalender. Bloggen som innehöll alla beskrivningar om vad vi gjort i USA... I panik tog mig mig in på alla hjälpforum som Google erhåller för att hitta svar om återställande av raderat konto. Svaren jag fann var - Går inte, Not possible och Raderat för alltid. Jag fyllde i alla formulär som går att hitta och fick snabbt på nytt svar om att det var omöjligt att återupprätta.

Imorse fyllde jag med hängande huvud i ytterligare ett forumlär om hjälp. Jag menar - kontot måste ju finnas där någonstans i etern.
Jag stack och jobbade och återvände hem kl.16 till en småflinande pojkvän. "Eh, jag har fixat så att du har dina blogginlägg", sa han och visade upp hämtade sidor ur min blogg.
What? Hur?
Då visar det sig att jag fått ett mail från Google Teamet som har funnit mina kontaktuppgifter och min blogg och återskapat den.
Fråga mig inte hur, men här är den. I prima skick. Och nu ska jag spara ner alla mina texter på den externa hårdisken och le hela kvällen.

YES

YES YES YES - I got my blog back!

tisdag 20 april 2010

Mög



Huvudvärk av barnskrik, rygg som krånglar och ett vattenglas som står på så långt avstånd att jag måste resa mig för att få tag i det.

Mycket kan vara fel ibland, men just nu är det största felat en jävla vulkan. Pga denne vulkan på en ö flera tusen mil ifrån min sfär så har jag förlorat 900kr på ett avbokat hotell, fått skriva ett klagobrev till ett polskt flygbolag med förhoppning om återbetalning och läst en guidebok helt i onödan.
Eller onödan och onödan - förhoppningsvis kommer kunskapen till nytta vid ett annat tillfälle... men hur kul är det att vara positiv nu.

Nä, nu ska jag kurera mitt humör med hjälp av Amy Winehouse underbara stämma i "Will You Still Love Me Tomorrow".

Uppdatering om den passerade helgens fina aktiviteter kommer imorn eller nåt.