torsdag 3 december 2009

Minnen

Med stor förvåning lyckades jag loggan in på den gamla resedagbok från fjärran tider. Minnena sköljde över mig:


Långresa Australien, Nya Zeeland, Thailand
Februari - Maj 2005

Tacosmiddag på Nya Zeeland.

Äcklig fluga störde bilden.

Hushunden Sigrid.

Johnny 1 och Johnny 2



------------------------------------

St Anton säsong, Österrike
December 2005 - April 2006

Ordval: vackert

Vackraste töserna i stan, inkl. Sunny.

Fryst sushi. Är man i behov så är man i behov.

Skål

onsdag 2 december 2009

Bildspel och juletider

Hej hej hallå.

Det har varit lite torka här på filsockelel och det är helt enkelt pga av att det börjar bli allt mer jobbigt att blogga ju närmre tiden närmar sig hemfärd. Jag vill bara luta mig tillbax och njuta av de två veckor jag har kvar i SB samtidigt som studierna inför Final Exams ska avverkas.


Men bara för att jag har pluggat flitigt idag så kan jag nu bjuda på en liten review av mitt och flickornas liv den senaste tiden.

Thanksgiving i Ojai

Det var köttbullsmakeri i lgh 101 under torsdagen den 26 november.
Mamma Johanna och mamma Malin rullade dem med kÄaarlek.


Väl i Ojai, hemma hos Cameron, överlämnade vi våra swedish meatballs och fick smaka en otroligt god drink vid namn "Dark and Stormy" (Dark Rom and Ginger Ale). Till detta serverades ost och bröd.



Hela vistelsen hos dem känns som en spa-upplevelse.
Se och hör själv.

Två vänner till familjen vid namn Elisabeth and Jason var också inbjudna. De hade kört hela vägen från Berkely, San Francisco. Riktigt sköna människor. De hade med sig en rökt anka som vi avnjöt till förrätt tillsammans med våra köttbullar och glögg som Camerons mamma hade gjort.

Familjen Ridgeway kan det där med att skapa stämning.

Jennifer och Rick (camerons föräldrar) hade verkligen förberett hela dagen. Kalkonen hade stått i ugnen med sin stuffing i ca 6-7 timmar. De hade potatismos med bacon, hemmagjort cranberrie sause, gröna bönor, jams och sötpotatis, brysselkål och en kålsallad.

Det var oerhört gott. Jag blev väldigt förtjust i cranberrie sausen.
Smakade nästan som lingon men mer söt syrliga.


Kvällen avslutades med pajer. Massor av pajer. Två stycken pumpkinpajer, en bärpaj, en pekannötspaj och en äppelpaj. Lite av varje, men äppelpajen var ändå godast.


Fredag:



Cameron tog morgonen därefter med oss på en liten hike.
Vackra vyer och avokado och apelsin träd.



Väl hemma i SB hann vi snabbt inom Yogurtland, Urban Outfitters och Albertsons innan vi nådde vår hydda. Dagen efter Thanksgiving går nämligen under namnet "Black Friday" vilket innebär att alla affärer har rea.

På Albertsons inhandlades det ost och kex. Vinet vi fått av vår landlord, pga vårt skunkbesök, var perfekt nedkylt och alltsammans smakade smasken.


Vi hann även med att storskeda lite.


Lördag

Dagen efter stod lite plugga på agendan. Men fram emot småtimmarna började det rycka i dansnerven och vi bestämde oss för att kila ner till Sharkeez, äta lite mat och sörpla frozen margaritas.

Då det är 21 årsgräns i detta land så fick Emelie snällt gå hem då en vakt fram emot småtimmarna kom för att fråga efter våra ID. Johnna, Evan och Tyler bestämde sig också för att dra sig hemåt. Men...

... Malin, Malin och jag kände för att ta oss vidare så vi landade på...

...Eos.
Dans, Dans och Dans. Vi stötte ihop med några killar i baren som skulle vidare på efterfest, och i och med att nattklubbarna stänger kl.2 här, så kände vi att det passade bra med lite mer festligheter.

Väl på efterfesten satt vi och hängde i deras vardagsrum när en svart liten varelse kom inkutande i 180.
STEEEVIE!

Världens fulsötaste hund!

Stevie var 6 månader gammal och hade kli i tänderna. Jag föll pladask (som alltid när det gäller djur) och ville adoptera honom.

Malin var inte lika förtjust.

NÖJD.
Tur att där va en hund för efterfesten var annars ganska lam.



Söndag - 1a advent

Juletiderna har kommit till Santa Barbara och Malin, Emelie och jag tog oss en stros på State Street mot det danska bageriet/restaurangen Andersens.

En av grannrestaurangerna vill ge sig till känna. Om detta ser mkt ut så var det inget i jämförelse med inne på restaurangen.

Andersens inredning gillade vi bättre. Här andades allt lite Lady och Lufsen.

Vi dregglade lite i menyn innan vi bestämde oss för vilka läckerheter från over seas som skulle smakas. Malins val blev löksoppa och hakkeböf med potatismos. Emelie fick in en stor räkmacka och jag en rostbiffsmacka med remoulad.
Trevliga killar serverade oss och med oss hem fick vi varsin pepparkaka.

≈ ≈ ≈

I veckan har vi julpyntat, skapat en jullista på Spotify och öppnat våra julkalendrar (innehållande den äckligaste chokladen jag nånsin smakat). Till helgen hoppas vi på att komma iväg och åka skridskor med Evan och Tyler.