onsdag 16 september 2009

Santa Monica, dag två i LA

Efter att ha spenderat ytterligare en natt i vårt "koreanska hem" på varma madrasser med otroligt fula putti-nutt-rosa kuddar, väntade en fin frukost på Starbucks. Jag som ännu är nybörjare när det kommer till kaffe, måste nog påstå att detta nog var ett av de godaste kaffena jag druckit. Yum - som amerikanerna säger.

Därefter gjorde vi en chansning och tog tunnelbanan till en station som vi trodde skulle kunna erbjuda bussar till stadsdelen Santa Monica - men inte. Istället åkte vi runt som några miffon i ca 1,5 timme tills vi kom förbi vårt hostel igen. Jaha.
Därifrån tog vi sen en buss raka vägen till Santa Monica. Snopet, men lärorikt, hehe.


Ca en timme senare steg vi av nere vid strandremsan och ut på piren. Fantastisk utsikt! Men lite turistigt. Vi spatserade ut och tog några fina foton. Kanske tog vi foton på hus som figurerade i tv-serien Beverly Hills. Vi är inte riktigt säkra. Minns ni avsnitten som inkluderade scener från ett hus som låg allra längst ner intill sandstranden? (tror att David bodde där ett tag) Utanför spelades beachvolleyboll och dyl? Iaf, det kan ha varit något av dessa husen kanske...

Jag menar husen som ligger bakom lifeguard båset.

Men vid senare undersökning visade sig att dessa scener
spelades in
på denna strand, som heter Hermosa Beach, CA


Tiden gick och vi med den. Vi gick in på (3th St) Promenade, en gågata nära havet. HM, Urban Outfitters och Forever 21 - vi trivdes. Och hem kom vi med skor, väskor, tröjor och Body Mists (mild parfym för er som undrar. finns överallt här).
Dessvärre skulle vårt tåg tillbaka till Santa Barbara gå kl.7pm så det blev en ganska kort dag.

Till Santa Monica återvänder vi till med lust och fägring. Och till övriga LA med för den delen. Nästa gång väljer vi nog att bo närmre Santa Monica/havet. Då kommer vi att bocka av ett besök på Universal Studios och möjligen Disney World. Kanske blir det till att hyra bil och kolla in några ytterområde oxå.
Och nattlivet ska vi (inte) tala om - det måste undersökas djupgående!

Inga kommentarer: