söndag 16 augusti 2009

Kulturbesök & möbler

Ja, det går framåt så sakteliga :)
Idag vaknade vi långsamt, tränade lite muckler och bestämde oss sedan för att göra något som var gratis. Så vi kollade upp santabarbaraca.com som kan påvisa 101 gratis att göra i stan.
Bussen ner till downtown och en liten promenad tog oss till Museum of Modern Art. Här tittade vi på fotografier av Brett Weston. Så vackra bilder! Titta in www.edward-weston.com/brett_weston.htm för mer fina natur- och närbilder ha tagit från 1930-80-talet.

En av hans mest kända bilder: Holland Canal

Malin, jag förväntar mig något i denna stilen efter slutet av terminen :)

Efter det blev det en yoghurtglass (beroendeframkallande) och lite kik i de fina klädesaffärerna (världens bästa vintagebutik). När vi sen stod i mataffären och handlade en välbehövd kaffekokare ringer det i Johannas mobil. Vi hade nämligen lagt upp en annons på Craigs list om att vi var 4 svenska tjejer som omgående behövde möbler till lägenheten. Och därför ringde en kille och erbjöd oss ett skrivbord med stol och ett matbord för sammanlagt 40 dollar (ca 300kr). Taget!
Leveransen hit till dörren gick på 5 dollar (ca 35kr). Så nu är vi med skrivbord och matbord. Bara stolar som saknas.

Imorn betalas terminsavgiften och vi får vårt skol-ID som bevisar att vi är äkta collegestudenter och få åka fritt på alla bussar i stan :) Gratis är bra, mkt bra.

1 kommentar:

catarina sa...

Fantastisks bilder.... Jag lovar att köpa några av Malins bilder om de ser ut sådär... Kan ni inte såga av benen på bordet och sitta på golvet istället för att lägga pengar på stolar???Just nu spelar MFF och ligger under med 2-1, Tufft för mig här hemma. Dessutom regnar det som bara den.. Stackars Clara som är på backen med tjejerna..(och Alex som är på stadion)
Sköt om er
kram